onsdag 27 juni 2012

Rabarberpaj

Här är ett super enkelt recept på den godaste rabarberpajen, som även går supersnabbt att svänga ihop!

Till Pajdegen behöver du:

2 dl Mjöl
2 dl Socker
100 g Smör (fingervarmt)

Till fyllningen behöver du:

500 g Rabarber
2 msk Socker
2 msk Potatismjöl

Sätt ugnen på 225°.

Finfördela smöret och blanda till en fin smuldeg ihop med socker och mjöl. Tryck ut lite mer än hälften av smuldegen i en pajform, spara resten till "topp-coat".
Skölj, skala och skär rabarberna i skivor, ca 1cm tjocka. Blanda socker och potatismjöl.
Lägg i rabarern i pajformen och strö sedan över sockerblandningen, avsluta med den sista smuldegen, som lock - typ.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!