fredag 11 juli 2014

Recept: enkel Gubbröra


Alla har sina recept på gubbröra, de är snabba enkla och goda. Precis som de ska vara. Det är ju det som är grejen.


Mitt recept på gubbröra baseras mest på mitt recept på Matjesills-tårta, men jag utesluter kavringsbottnen (såklart) och gelatinet.

Så du behöver:
200 g Matjesill (oftast en burk)
1 Röd lök
3 dl Gräddfil
250 g Crème fraiche
1 msk sillspad
1 msk Röd rom
2 kokta ägg
2 tsk hackad dill
Svartpeppar

Gör så här:
 Finhacka lök, ägg och sill.
Blanda Créme fraichen och gräddfilen med "hacket" och smaka av med peppar, dill, sillspad samt röd rom. Sen  är det bara att servera till en "råg-macka".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!