fredag 5 juni 2015

Sluta röka, snabbt och enkelt,del2

Hejsan! Vad duktig du är som fortsätter, mot ditt rökfria liv! 

Här är alltså del 2 av min mini-serie om mammas liv mot ett rökfritt liv. Missade du del 1? Då finner du den häääär.
Ja, var var vi? Jo, mamma skippade alltså plåster och började att alternera E-ciggen med tuggummin.
Nikotintuggummina (stavning? ord?) Nikotinell, hade olika smaker men mamma höll sig till antingen mint eller fruktsmak. Hon valde de näst svagaste, på 2 mg och oftast tog hon endast ett halvt tuggummi.
Dessvärre gav dessa henne hicka. En jobbig sådan som gärna höll sig kvar, så dessa hamnade på hyllan även de, tillsammans med plåstren.

Mamma hade fortfarande lite halsont, men det kan ha berott på lite för starkt nikotin. 

Tillbaka på apoteket, vart hon tipsad om sugtabletter, hon valde även här den näst svagaste dosen, Vårdcentralen ordnade så att hon kunde få dessa dyra rackare på recept, så hon bara behövde betala 80% av priset, dyrt, men en hjälp iallafall.

Någonstans här slutade mamma med E-cigaretten. Hon var fortfarande lite "retsam" i halsen, kanske för att flimmerhåren var på väg tillbaka. 

Idag tar mamma bara en kvarts del av en sugtablett, när suget" smyger sig på. Hon har bestämt sig för att efter sommaren, ska suget vara borta och det som finns kvar i burken, hamnar då i sopkorgen.

Heja Mamma! Du är stark och så duktig som gjort detta för dig själv, och för oss andra! Jag vill även tacka för att du bjöd på dig själv och delgav av din kunskap i detta till andra som sitter fast i nikotinträsket.


1 kommentar:

  1. I got my first electronic cigarette kit off of VaporFi, and I think its the best kit.

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!