Torskfilé med fluffigt saffranstäcke
Du behöver:2 pkt Torsk (eller någon annan vit fisk)
25 g Smör
3 msk Mjöl
0,5 g Saffran (1 påse)
1 klyfta Vitlök
4 dl Mjölk (alternativt kan man ersätta 1 dl mjölk med vitt vin)
1 msk Hummerfond alt. Fiskfond
4 Äggvitor
Salt & Peppar
Gör så här:
Salta och Peppra fisken och sätt in den i ugnen i 15 min i 175° .
Gör en Bechémelsås, dvs. smält smöret, vispa ner mjölet, tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt sedan saffran och fond,pressa även i vitlöken.
Vispa upp äggvitorna med lite salt till ett hårt skum och blanda sedan i en lite del av såsen och rör ut i äggviteskummet. Blanda sedan i resten av såsen, lite pö om pö.
Ta ut fisken från ugnen och häll över "saffranstäcket" och sätt sedan in alt i ugnen igen i 20-30 min.
Servera med ris eller som jag, med zucchinipasta.
Zucchinipasta, gör du enkelt genom att ta zestaren (det verktyg du använder när du river skalet från citronen) lägg ut rivet på papper så att vattnet dras ut. Koka upp lite vatten i vattenkokaren, lägg zucchinipastan i en skål, häll över det kokta vattnet och låt det stå och dra i 30 sekunder. Häll av vattnet och din pasta är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!