måndag 10 september 2012

Middagstips : Basilika Biffar

Mums! Nu har vi ätit middag och det vart så himla gott!
Friskt och fräscht! Avskyr att sitta helt däst efter maten - så detta var verkligen ett bra recept jag kom på! :)

Jag gjorde biffarna rätt små/normala ca 70 gr. eller ja , det som rymde i min handflata då jag formade dem.

Det man behöver är:

500gr. Nötfärs
1 Gul Lök
1 Röd Chili
½ Kruka färsk Basilika
1 Mozzarella
Salt & Peppar
1 ägg
1 pkt (en påse) Gräddsås och det du behöver för att göra den, dvs
1 dl mjölk

Så här gör du:

Hacka lök, mozzarella, basilika och chili - se till att ta bort fröna ifall du inte vill ha det hett om öronen :)
lägg ner allt i en bunke ihop med nötfärsen , ha i ett ägg och salta och peppra. Blanda allt och forma sedan till små biffar och låt dem sedan vila 30 min i kylen.

Stek på biffarna med smör i en stekpanna med lite högre kanter (typ traktörpanna eller vad de heter).
lägg biffarna åt sidan och gör såsen i stekpannan, använd gärna dig även av stekspadet som blir efter biffarna.
Lägg tillbaka biffarna i såsen. Koka upp ris och servera det till, mums!

1 kommentar:

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!