lördag 14 september 2013

En perfekt förrätt: Liten Lördags-Sallad eller röra

Här är en perfekt förrätts-sallad, som man antingen kan servera direkt ur skålen, eller i små skålar till var och en. Gärna med en bit vitlöksbröd till...mums Då det är lite hetta i detta recept, kanske det inte är en höjdare för barn, fast då även jag själv är lite känslig emot stark mat(även om jag älskar det) så går det även bra att tillsätta en klick gräddfil i "salladen" och man får då en ljuvlig röra.

Du behöver:
Rökta räkor - cirka tjugo stycken -- eller helt beroende på hur pass mycket räkor du vill ha i salladen/röran.
1 ask cocktailtomater
1/3 röd lök
1 tsk hackad chili, grön eller röd,
1 tsk hackad persilja
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Skär cocktailtomaterna i små bitar, ha inte med kärnhuset o d, då blir det för "simmigt". Hacka löken  och ha i allt i en skål, även chilin och persiljan. Blanda. Skala räkorna och hacka de flesta, lämna några för garnering, det gör inget om några hela räckor är med, det blir bara gott. Vill man nu ha detta till en röra, tillsätter man några msk gräddfil. Låt det stå och "gotta till sig" nån timma i kylen innan servering.
Mums!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!