Middagen ikväll fick bli en snabbvariant.
Varma Mackor de Luxe
Eftersom det inte var så himla länge sedan man dammade av våffeljärnet så tänkte jag låta det gå varmt (medans järnet va varmt, hahaha).Och man behöver ju inte bara laga våfflor i våffeljärnet, man kan göra en hel massa, quadesillas (recept kommer vid en annan lat dag) smoores (recept kommer senare här med) och det som jag gjorde; varma mackor de luxe.
Du behöver:
Våffeljärn (jaja du kan ha en smörgåsgrill åsså såklart)
mackor
smör
ost
skinka
romansallad
tomat
oregano
Gör så här:
Smöra båda sidora av mackorna, lägg en ostskiva, sedan skinka, tomat, oregano, några bitar romansallad och sedan en skiva ost till och avsluta det hela med en brödskiva till.
ägg mackan i våffeljärnet och håll ner locket så att mackan grillas.
När det börjar se klart ut (smöret är smält och brödet har fått en frasig färg) kan du avlägsna mackan från järnet
Ok. Jag vet att ni är många där ute som ogillar ordet "macka" det gör jag med, men jag fann inget bättre ord idag, skyller på tröttheten.
Well. klockan är snart 19 och jag ska bädda ner mig i soffan ett slag innan det blir dags för kudden ;)
"brödskiva" är kanske ordet du sökte istället för macka?
SvaraRadera