onsdag 14 maj 2014

Recept: Kycklinggratäng med senapssås

Vårt familjemys var riktigt lyckat igår, middag framför tv:n och favvoserien på, hela familjen var samlad och middagen vart en succé.
Vad bjöd jag på då? jo:

En krämig kycklinggratäng med senapssås. Och det är lättare att göra än vad man tror.

Du behöver:
1 grillad kyckling eller 4 st kycklingfiléer
1 burk crème fraiche
2 dl grädde
1 röd paprika
1 tsk chiliflakes (ni vet jag köper förhackad från frysdisken)
½-1 dl senap (beroende på smak)
4 msk soja
1 vitlök
200 g riven ost (1 påse)
Maizena för redning
Servera med ris och en god grönsallad

Gör så här:Rensa den grillade kycklingen eller strimla kycklingfiléerna.
Heta upp en stekpanna och fräs upp chiliflakes och vitlök.Hacka en paprika fint och ha ner den i pannan. I med 2 msk soja och ner med kycklingen och låt den stekas  (så den grillade kycklingen blir genomstekt alternativt tills kycklingfiléerna är genomstekta.
Lägg sedan upp kycklingen i en gratängform.
Börja med såsen genom att ha ner crème fraichen i  en kastrull, ha även ner stekskyn från kycklingen samt den resterande sojan.  I med grädde och senap, den kan behövas lite maizena för redning. Låt det hela koka pp och när det är klart häll över det över kycklingen och sprid sedan över ost. In i ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Under tiden hinner du då koka upp riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!