torsdag 24 september 2015

Recept: Köttfärslimpa

Köttfärs lär nog det vara som man äter väldigt mycket utav. Köttfärssås, tacos, köttbullar, ja
"you name it" - kärt barn har många namn. Men ändå var det länge sedan vi här hemma åt köttfärslimpa. Så. Här är mitt recept på köttfärslimpa - och nederst hittar ni lite olika smaksättningstips :)

Du behöver:
400 g Köttfärs
1 gul Lök
1 Ägg
1 dl Ströbröd
Salt & Peppar

Gör så här:
Hacka löken och blanda sedan alla ingredienser i en skål. Smöra en bakform - sån som man gör exempelvis just limpor i (en rektangulär form med lite högre kanter). Ha sedan i köttfärsblandningen och ställ in i ugnen på 180° i cirka 30 minuter  - kika gärna för att se att den är helt genomstekt.

Servera med Grädd/brunsås , lingon och saltgurka/pressgurka!

Smaksättnings Tips!:

Ha gärna i någon av följande; Hackad Chili, ger lite extra sting till limpan, Bitar av Hackade Katrinplommon, ger en fruktig smak på limpan eller Stekta Backonbitar ger lite mer sälta till Köttfärslimpan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!