tisdag 20 oktober 2015

Satsa på ungdomarna och öka tryggheten i samhället

Så. Nu blir jag sådär politisk igen.

Det handlar om våra ungdomar. Varför ska det vara så vårt att satsa på dem? 

Låt dem få ett ställe att gå till efter skola, där de kan umgås, fika, göra läxor, hänga och samtidigt kunna ha nära till någon vuxen att prata med ifall de så skulle behöva. Varför ska det vara så svårt för våra kommuner att satsa på ungdomarna? 
Att ge dem en fritidsgård att "hänga" vid kan göra så mycket. Det är bra för ungdomarna att ha ett ställe att vända sig till då de kanske inte har någonstans att gå. En "safezone" där de har vänner och bekanta.

När den kommun jag bodde i tidigare hade fritidsgård, var många ungdomar där. Ja, det fanns till och med fler att välja på, men en efter en, lades de ner på grund av brist på pengar från kommunen och skolan hade inte pengar att stötta verksamheten. Så, lokalerna fick istället eka tomma.
Och ungdomarna drog ut på stan/byn istället. Busskurer förstördes, nedskräpning och allmän förstörelse av dagisgårdar och annat började ske. Och ungdomsvåldet ökade samtidigt som fler och fler ungdomar började hamna i drogträsket.

Så vi lämnade kommunen. Ja, det berodde väl inte bara på det, men det bidrog helt klart. En hård attityd bland barn och ungdomar är aldrig bra.

Kommunen vi bor i har tyvärr samma tanke. Inga pengar till en fritidsgård. Man säger att behovet inte finns. Vi bor i en väldigt liten kommun.
Den lokala idrottsföreningen valde att stötta en fritidsverksamhet och öppnade en fritidsgård med ledare som finns på plats onsdagar, fredagar och lördagar, till 23:00 ! Så himla bra.
Och jag kan intyga att behovet finns, det är knökfullt varje eftermiddag och kväll som fritisgården har öppet.
Så visst finns behovet - och vad jag förstår , så är det inte bara i vår kommun. Så himla tråkigt.
Politiker - öppna nu era ögon och satsat på våra unga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!