onsdag 5 december 2012

En rysk jullunch

Japp, igår var det jullunch på schemat. Vädret ute var riktigt ruskigt här i Stockholm, så det var härligt när vi kom ombord - jajemensan, ombord.
Jullunchen serverades nämligen utav - och då ombord- på Sankt Peter Line´s vackra kryssningsfartyg, Anastasia.

Ryssarna firar visst jul efter vårat nyår, så ett traditionellt julbord vart det inte riktigt. Bra är ju det då det kommer att bli X antal sådana framöver iallafall.

Blinier, rom och gräddfil serverades ihop med ett bubblande glas champagne. Efter detta följde den ryska rätten Borsjtj - som trots mina farhågor var väldigt god.
Stör på en spenatbädd och potatiscremé tätt följt utav en kola-smakande kaka till efterätt där jordgubbsreducén var himmelsk!
Ja åker man med Anastasia - så ska man definitivt äta i a´la carte resturangen! Här var även servicen högklassig, då vi var drygt 150 personer på detta event, så lyckades serveringspersonalen få ut mat & dryck till alla i princip samtidigt, det kan ju behövas jobbas på en hel del andra restauranger där jag tidigare dinerat.Ja jag hyllar verkligen denna restaurang och det brukar jag ju inte vara så duktig med. Här ska jag minsann åtnjuta en middag igen i framtiden!
Och vem vet- kanske tar jag mig en tripp med Anastasia och upplever våren i st:Petersburg, har ju supermycket där jag vill besöka/fota och blogga om, men för nu säger jag:
с Рождеством (God Jul, på ryska)

2 kommentarer:

 1. Oh, vad gott det låter! Jag har alltid drömt om en tripp till St. Petersburg. Verkar vara en vacker stad! Och sen är jag ju en tiondel ryss ;)

  Ha en fin dag! kram elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså! :9 hah, va kul! Ja, st:Petersburg ligger på en sån där"måste-ha-besökt"-lista!

   Radera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!