måndag 25 februari 2013

Middags-tips! Snabbmiddag med lövbiff och ris

Strimlad Lövbiff med lök

Detta är en av Makes favvisar, det går fort och enkelt att laga, perfekt en måndagkväll när man inte kommit in i rutinerna än.

Du behöver:
(för fyra personer)
8 bitarLövbiff (tänk ca 1 ½ bit per person)
1 stor gul lök
1 msk hackad chili (finns numer perfekt hackad i en kartong i frysdisken för en tia)
1 msk hackad vitlök (finns numer perfekt hackad i en kartong i frysdisken för en tia)
ca 2 msk Kalvfond
ca 2 msk Soja
Maizena för mörk sås

Servera med:
ris
Gör så här:

Börja med att strimla biffen i 2 cm tjocka och ca 5 cm långa bitar. Skär löken i tunna halvringar.
Värm upp en stekpanna, ha i lite smör, vitlök och chilin. Låt det hettas upp lite med soja och kalvfond. Ha i lök och kött och låt detta puttra ihop, blir det för torrt kan man ha i vatten och lite mer kalvfond och soja, sedan strör du på ca 2 msk maizena. Klart, servera med ris.

1 kommentar:

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!