tisdag 2 juli 2013

SPA-resan till Polen

Jag fortsätter här  att skriva lite om resan vi tog till Kielce, en liten del av Polen cirka tre timmar från Warzava.
Det vi som sagt först och främst ville göra, var ju att testa de "helande källorna". Hit blir många polacker remitterade just för att bada i vattnet från mineralkällorna. De sägs som sagt ha helande krafter på diverse hudåkommor samt andra kroniska diagnoser.Här i Busko-Zdrój,(en liten stad i utkanten av Kielce) kan man bada i vatten med hög saltighet (och därmed höghaltigt på mineraler) samt så finns det här bad med hög halt av sulfater - något som ska vara extra behjälpligt vid hudåkommor.


Vattnet i sig, förs via rör under jord, direkt från källan till Spa-badets stora bassänger, här får vattnet sin första kontakt med luft.
Reningen behövs knappt, det enda som vattnet rengörs med är UV-ljus, mer behövs inte för att rena, det redan klara vattnet.

Att bada här kostar inte mer än ett vanligt äventyrsbad i Sverige, fast här kan hela familjen komma in för samma kostnad av en person hemma i Svedala...
Och visst har man här tänkt på barnen, det finns två rutschkanor samt ett "baby-bad", Utomhuspoolen har ett djup på 140 cm djup. Fast man bör nog ha uppsikt på ungarna då det är överallt skyltar om halt golv - och många hårda kanter och trappor utan såna där "lim-sandade" partier som kan hjälpa till att få fäste där det vanligtvis är halt. Men sånt kanske kommer, vem vet..

Ja, vi hade iallafall det väldigt härligt när vi badade, min hud vart härligt silkeslen efteråt, det får jag faktiskt ge dem, men om jag botat något? mjaaa, vet inte, det kan nog vara så att man behöver återkommande bad. :)
Här har ni en länk, och kan se vart vi var :)

Precis nästgårds ligger ett SPA-hotell, där man hade diverse behandlingar samt tränings-rehab och en pool med olika massage-möjligheter. Dessvärre stod allt på polska, så det var lite svårt att förstå, men med lite hjälp från några ur personalen gick det bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!