söndag 9 mars 2014

Snabba franska fiskgrytan bouillabaisse

Då middagen vart sen idag så lyckade vi till med en version utav den franska fiskgrytan bouillabaisse
(stavning?). Egentligen ska det ju vara saffran och grejer, men just ikväll hann jag inte med allt som skulle i :)

Du behöver:
1 fiskblock av tex torsk
2 morötter
1 purjolök
1/3 fiskbuljongstärning
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré 
1 dl grädde
1paket blandade skaldjur (finns i frysdisken hos Ica)

Gör så här:
Skala och skär morötterna, rensa och skär purjolöken. Lägg torsken i vatten tillsammans med grönsakerna och fiskbuljongstärningen, låt koka i cirka 15 minuter.
Häll av det mesta av vattnet och mixa allt till en slät smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen,tillsätt grädden och pressa i vitlöken, låt puttra och i slutändan häller du i skaldjuren och låter dem puttra med i 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!