lördag 23 augusti 2014

Recept: supergod paj

Här är en gott grundrecept på en perfekt efterrätts-paj.
Du kan ha vilka bär -eller frukt du vill.
Den gång valde jag blåbär, men några tips är annars;
Nektariner eller Äpple/Kanel.

Du behöver:
250 g Valfri frukt/bär
1 dl Vetemjöl
2,5 dl Havregryn
1,5 dl Socker
1,5 tsk Bakpulver
3 tsk Vaniljsocker
150 g Smör
ev. 1 mask Potatismjöl

Gör så här:
Om dina bär eller frukt är fryst, tina dem. Lägg dem i bottnen av en pajform och strö över lite potatismjöl så att det inte blir så rinnigt.
Blanda alla torra ingredienser,  smält smöret och blanda ihop allt till en klumpig deg. Strö ut det över bären. Sätt in i ugnen på 225° i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!