onsdag 12 november 2014

Egna julkort i sista minuten

Ibland vill man ju så mycket, men hinner så lite.

Egna julkort är både personligt och trevligt, men kan vara tidskrävande, så här är lite tips på några snabba julkort du enkelt kan göra själv.

En klassiker är ju julkort från Sahara, alltså, en prick av rött nagellack på en bit sandpapper, med din hälsning på baksidan och en hint om att Tomten är på väg men att han just nu  befinner sig i Sahara...

Om man inte är så bra på att rita, kan man på ett vit papper, göra en långsmal triangel i orange och göra svarta prickar till ögon och mun, så har man en glad snögubbe eller fler (en för varje familjemedlem?)

En annan snabbis är att snabbt gå med en glitterpenna på ett papper och kludda ut en gran, sedan skriva sin hälsning i textad form på insidan, men skriv med samma färg som stjärnan och sedan skriv under med era namn med samma färg som granen, så håller ni det ändå "classy".

Annars som ett tredje, och kanske lite mer tidskrävande alternativ, kan man på rött papper skriva dikten "Tomten" av Viktor Rydberg, med en guldpenna. Eller så tar man bara några strofer ur den kända dikten. :)

Dikten finner du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!