måndag 24 november 2014

Recept: Krämig Köttgryta med Chili och Potatis

Under hösten lagar många grytor. Personligen älskar jag fiskgrytor, men igår gjorde jag en supergod köttgryta med grönsaker, som till och med uppskattades av killarna i familjen! (De gillar ju inte annars grönsaker)

Krämig köttgryta med chili och potatis

Du  behöver:
ca 1 kg Högrev
2 msk Mjöl
1 gul Lök
1 röd Chili
3 Morötter
3 Palsternackor
2 Tomater
2 Vitlöksklyftor
1,5 l Vatten
2,5 dl Grädde
Salt & Peppar

Gör så här:
Rensa köttet och skär i grytbitar (som dubbla tärningar ungefär). Lägg de stora bitarna med mest fett och senor på åt sidan.
Hacka vitlöken, chilin och den gula löken (den senaste behövs bara hackas upp i mindre bitar, men inte  lika små som de andra ingredienserna, utan typ tum-storlek) och lägg i en stekpanna och låt det fräsas ihop. Ha i köttet, även de stora bitarna med fettet och senorna på. Pudra över mjölet. När köttet fått sig en stekyta, häll då över det i en gryta/ stor kastrull.
Tillsätt vattnet och låt allt få börja småbubbla, ha i tomaterna, de has i hela.
Skala och dela palsternackor och morötter på tre bitar och tillsätt dem i grytan. Låt allt småkoka/sjuda i ca två timmar under lock, gå gärna och kolla till det emellanåt.

När det verkar börja bli klart, separera köttet från grönsakerna och så även koksaften.Ta bort de stora bitarna med fettet och senorna, de kan du nu slänga, vi hade bara i dem för smakens skull.
Mixa grönsakerna till ett mos och lägg moset i en kastrull, Häll på grädden och sedan lite av koksaften tills allt får den smak och konsistens du vill ha, salta och peppra sedan efter smak. Tillsätt köttet igen och låt allt stå på plattan med lite värme till det är dags att servera.
Servera med Potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!