Kalljästa Frukostfrallor Perfekta att snabb -baka på morgonen! Snabbt och enkelt recept |
Men det där med att vara avslappnad och just ha nybakat bröd på morgonkvisten kanske inte går hand i hand.
Gör man degen på kvällskvisten, dagen innan man ska äta frallorna, så är det bara att "jäsa upp"degen på morgonen och sedan in i ugnen :)Så kavla upp ärmarna för så här gör man!
Kalljästa Frukostfrallor:
Du behöver:
1 pkt jäst (50g) INTE torrjäst - superviktigt med vanlig jäst
2 kg vetemjöl (ibland kan det behövas lite till)
1,5 dl olivolja
3 tsk salt
10 dl kallt vatten
Gör så här:
Blanda ut jästen med lite vatten, ha i resten av vattnet och oljan, tillsätt salt och mjöl och börja knåda degen.
Rulla till lagom stora bollar (lite mindre än tennisbollar) och lägg dem på bakplåtspapper i kylen.(degen förvaras alltså utbakad i kylen under natten).
Låt dem ligga där tills dagen efter - då du ska baka dem.
Du tar då fram dem och lägger dem på en plåt, låt dem jäsa under duk i en timme.
Sätt ugnen på 225° och ha bullarna i ugnen i cirka 8-10 min.
Voilá - klart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!