måndag 11 maj 2015

Skydda ömtåliga saker under flytten

Nu är det en månad och två veckor tills flyttlasset går och jag har ju redan påbörjat packandet - såklart.

Vissa saker kan vara svårt att veta hur man ska packa så här kommer lite tips:)
För att få flaskorna i barskåpet att hålla sig hela och inte spilla en droppe under flytten kan du förvara dem i flask-kartonger,  de kan du få gratis från ditt närmaste systembolag, de brukar gladeligen ge bort dem.
Håll samma tanke då du ska packa ner dina finglas, när du druckit en sån där treliters vindunk, spara den och öppna kartongen upptill. Ta ur den tomma foliepåsen.  Sedan kan du enkelt efter det att du packat in glaset i packpapper, få ner cirka tre glas i vindunken.  Där ligger de säkert och håller sig på plats.
Ska du flytt dina speglar, så sätt maskeringstejp som ett kryss över spegelglaset,  då hindrar man glaset från att flytta sig i ramen under flytt.

Har ni, som jag, en kristallkrona där hemma som ni inte riktigt vet hur ska få med er hel och ren genom flytten, så är mitt tips;
Vira ett lakan runt kristallkronan,  lägg sedan skyddande handdukar runt den och sätt sedan ner den i en genomskinlig sopsäck.

Psssst! Om ni använder er utav en flyttfirma, så brukar de erbjuda att sätta skyddande emballage på era ömtålig saker, tex. tv apparater osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!