fredag 27 november 2015

Recept: Banankaka

Det här receptet är perfekt för när man har några bananer som är lite sådär brunprickiga
eller övermogna.
Kakan blir mjuk och saftig, med smaker av kanel och banan.

Du behöver:
2 Ägg
2 dl Socker
½ dl Mjölk
75 g Smör
2 st mogna Bananer
2 tsk Kanel
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
½ tsk Bikarbonat
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och blanda sedan i mjölken. Ha i kryddoroch vetemjöl i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen. Mosa bananerna och tillsätt även dem. Blanda allt samman i skålen.
Smöra och bröa en form, till exempel en sån för limpor (jag bröade med kokosflingor och det vart supergott). Grädda i 175°  i cirka 50-60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!