måndag 8 februari 2016

Recept Lasagne

Detta är ju en riktig klassiker, en god krämig italiensk klassiker.

Lasagne
För att det inte behöver ha någon närmre presentation.

Du behöver:
700 g Köttfärs
1 frp Passerade tomater3 Vitlöksklyftor
1 gul Lök
2 dl Grädde
350 g riven Ost
Lasagneplattor

Bechemelsås (vit sås)
50 g Smör
2 msk Vetemjöl
2 dl Mjölk

Salt & Peppar

Gör så här:
Hacka lök och vitlök, stek upp tillsammans med köttfärsen,häll på tomaterna.Salta och peppra.
Gör Becemélsåsen genom att smälta smöret i en kastrull, pudra över mjölet och blanda sedan i mjölken.
Lägg lite av köttfärssåsen i bottnen av en ugnssäker form och lägg på ett lager pastaplattor, häll på lite "vit sås" och sedan köttfärssås, sen pastaplattor och så varvar du så tills det är slut. Vill du ha det lite extra krämig så strör du på lite riven ost på nåt av lagren.
Avsluta med riven ost och lite grädde upptill.
In i ugnen på 180° i cirka 30 min.

1 kommentar:

  1. Mmmm lasagne! Det var längesedan. Det ska jag försöka få med på nästa veckas matsedel! Bra recept också.
    Tack för tipset finaste du!
    Kram

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!