Lasagne
För att det inte behöver ha någon närmre presentation.
Du behöver:
700 g Köttfärs
1 frp Passerade tomater3 Vitlöksklyftor
1 gul Lök
2 dl Grädde
350 g riven Ost
Lasagneplattor
Bechemelsås (vit sås)
50 g Smör
2 msk Vetemjöl
2 dl Mjölk
Salt & Peppar
Hacka lök och vitlök, stek upp tillsammans med köttfärsen,häll på tomaterna.Salta och peppra.
Gör Becemélsåsen genom att smälta smöret i en kastrull, pudra över mjölet och blanda sedan i mjölken.
Lägg lite av köttfärssåsen i bottnen av en ugnssäker form och lägg på ett lager pastaplattor, häll på lite "vit sås" och sedan köttfärssås, sen pastaplattor och så varvar du så tills det är slut. Vill du ha det lite extra krämig så strör du på lite riven ost på nåt av lagren.
Avsluta med riven ost och lite grädde upptill.
In i ugnen på 180° i cirka 30 min.
Mmmm lasagne! Det var längesedan. Det ska jag försöka få med på nästa veckas matsedel! Bra recept också.
SvaraRaderaTack för tipset finaste du!
Kram