torsdag 19 september 2013

Recept:Fyllda äpplen

Dessa små fyllda äpplen, eller mini äppelpajer utan pajskal, ääälskar jag.
Ha en liten dutt med vaniljsås eller vaniljglass till så blir det supergott!

Du behöver:
5 äpplen
2 tsk kanel
2 msk smör
50 g mandelmassa
½ dl farinsocker
½ dl socker
1 dl äppeljuice

till toppingen behövs:
2 dl havregryn
1 dl socker
40 g smör

Gör så här:
Kärna ur äpplena och gröp sedan ur dem med en sked. Det som gröps ur (nej inte kärnhuset men det andra) sparar du i en bunke spara cirka 2 cm fruktkött i äpplet i både botten o på sidorna. Skär även av en bit av botten på äpplet så att det kan stå rakt och utan att vicka.
Skär mandelmassan i småbitar och tillsätt allt i bunken med urgröpningen från äpplena, blanda ihop allt till en smet och fyll upp i äpplena.
Fyllningen gör du som så att du smälter ihop det i en kastrull, sedan lägger du det som ett litet lock på äpplena.
Häll juicen i botten av en ugnssäker form  och så sätter du dit äpplena. lägg aluminiumfolie ovanpå så att de inte bränns. Sätt ugnen på 175° och låt dem vara inne i 30 min, efter det så tar du bort aluminiumfolien och låter dem stå inne ytterligare 15 min. De ska vara mjuka när de är klara. mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!