tisdag 29 oktober 2013

recept: Kycklingwok i sötsur sås / lat-mans-wok

Nu i hösttider blir det mycket grytor och gratänger. Det är gott i all ära, men man tröttnar ju på det med efter ett tag.Så därför vart det igår en "lat-mans-wok".

Du behöver (till fyra pers):
3 kycklingfileér
2 paprikor, gärna olika färger
lite chiliflakes
1 vitlöksklyfta
soya
1 burk skivade vattenkastanjer
1 burk sötsur sås (santa maria, mama cheng eller vad som)

Gör så här
Börja med att skära kyckling fileérna i bitar, lite större än tärningar. Bryn dem i soya och ciliflakes, pressa även på vitlöken då kycklingen steks.
Strimla paprikan, dvs, skär dem i tunna bitar i cirka fyra cm längder. Ha i dem i stekpannan. Öppna burken med vattenkastanjerna och häll av vattnet, häll sedan i dem i stekpannan, när kycklingen är genomstekt så häller du på såsen.
Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!