Men då jag har döpt om den så har jag även ändrat receptet något :)
Detta är mina Efterrätt Frestelser:
Du behöver:2 ägg (där du delar upp dem i vita/gula då de ska användas i olika moment)
1 dl socker
Frön från ½ vaniljstång
2 dl rice crispies
För Vaniljsmörkrämen behöver du:
gulorna från ovanstående..
½ dl socker
½ msk vetemjöl
1 dl socker
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
Fröna från ½ vaniljstång
Garnera med vispad grädde, hallon eller hyvlad mörk choklad.
Gör så här:
Börja med bottnarna, vispa äggvitan, sockret och vaniljfröna till ett hårt skum. Med elvisp får man med säkerhet stå i 20 min och vispa, när man vänder skålen upp-och-ner ska marängen stanna i skålen.
Blanda i rice cripies och klicka sedan ut på bakplåtspapper på en förvärmd plåt. In i ugnen på 125° i 50 minuter.
Under tiden kan du göra vanilijsmörkrämen.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda ihop tills krämen tjocknat. Förvara den i kylen. Obs, låt den ej koka...
Låter fantastiskt gott :) Liza
SvaraRadera