torsdag 22 januari 2015

Styla om ett rum

Nu är det cirka fyra månader sedan bonusdottern sov hemma. Hon är ju snart 20 år så det är väl mer naturligt att hon spenderar mer tid med pojkvän (där hon mer eller mindre bor) och vänner än oss föräldrar. Men det känns konstigt.
Fyra månader - det blir mycket damm det.
Så, därför kände jag dag att det var dags för storstädning samt att göra rummet lite mer i "vår stil" så man kan ha dörren på glänt, istället för att bara ha den stängd och tråkig.
Färgschemat jag använde var guld, mocca, vitt och puderrosa
Jag ville bibehålla känslan för bonusdottern, att hon skulle ha ett ställe att komma "hem" till, någonstans där hon kan stänga in sig och bara ta det lugnt, men samtidigt ville vi ha ett rum som skulle kunna passa ifall vi skulle få gäster, utan att rummet blir för personligt med en massa privata tillhörigheter.

Känslan när ens barn "lämnar boet" är inte kul, så därför gör vi detta som en trevlig övergång för henne och oss.
OK, mest för oss, hon menar på att hon minsann inte behöver det men åh vad hon gillar rummet nu när hon är på besök;)

Självklart har jag gjort vår omstyling i före- och efter bilder:

Före
Efter

Jag kan ju tillägga att självklart frågade jag bonusdottern innan jag drog fram med städtrasan ;)

USAflaggan var jättepoppis - för två tre år sedan, så den var den första saken som rök.. De bruna mörkläggningsgardinerna och IKEA-tavlan behöll jag, så även mässing-golv-lampan Och de större möblerna, om än att de fick en liten omplacering.

Efter; fick rummet en guldton med vitt och brunt,
Eftersom vi köpt ny matta till vardagsrummet, så tog jag in den ljusbruna vardagsrumsmattan hit in, så även farfars vackra spegel.
Precis som de flesta tonårstjejer, fanns det gott om doftljus i rummet och de gjorde sig bra uppe på glasskåpet.

Vad tycks?

2 kommentarer:

  1. Så fint! Inte helt enkelt det där med vuxna barn. Har en dotter som är 19 och är hemma allt mer sporadiskt. Att göra om hennes rum är dock känsligt än så länge. Tror hon gillar att få vara hemma och vara liten ibland. Liza

    SvaraRadera
  2. Tack Liza! Jag håller verkligen med dig, det är viktigt att de ändå länder att de har ett rum, en säkerhet att komma hem till, och för min del var det sån himla tur att hon gav mig "fria händer" att fixa :)

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!