måndag 12 oktober 2015

Recept: Gräddstuvad Savoykål

Åh, detta tillbehör är så himla gott att jag näst intill skulle kunna äta bara det.

Det är perfekt för oss som gärna vill ha något vid sidan om, men ändå inte behöva ha kolhydrater på tallriken.

Du behöver:
½ huvud Savoykål - ca 600 gram
50 g Smör
3 msk Vetemjöl
3 dl Vatten
½ Grönsaksbuljong
2 dl Grädde
lite Salt & Peppar

Gör så här:
Skölj kålbladen och strimla dem. Fräs dem tillsammans med smör i en kastrull i någon minut. Pudra över mjölet och tillsätt vattnet, låt det koka upp i cirka tio minuter.
Häll i grädden och lägg i grönsaksbuljongen och låt det koka upp smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!